2011. május 5., csütörtök

Gyöngyöspata - utógondolatok

Természetesen a nácizmust én is elítélem, ezt minden értelmes és felvilágosult ember így gondolja. Fel nem foghatom viszont, hogy önmagában az, hogy néhányan egyenruhát öltve bemasíroznak egy faluba, hogy ott a jelenlétükkel elejét vegyék a bűnözésnek - hozzátéve, hogy ezt nem önérdekből, hanem az ott lakók kérésének eleget téve tették -, miként minősülhet valaki szemében nácizmusnak.
Azt sem értem, hogy a rendőrség miért kizárólag ezekkel az emberekkel foglalkozik, a média miért csak a "rettegő" és "megfélemlített" cigányokat mutatja, miközben az éjszaka leple alatt valakik kilopják az ottlakók alól az életüket.
Azt sem értem, hogy a rendőrségi megmondóemberek hogyan mondhatnak olyat, hogy az ő szerepüket nem veheti el senki, ez az ő joguk. Nos akkor miért nincsenek ott? Miért a feketeruhásoknak kellett kivonulni a rendet fenntartani? És amikor ennek hatására kivonult a rendőrség, miért nem veregették vállon őket, hogy "Köszi hogy eddig itt voltatok, most már átvesszük a rendfenntartást, hazamehettek...". És hol voltak ezek a nagyhangú rendőrelemek azidő alatt, míg az ottlakók eljutottak arra a szintre, hogy kihívják ezeket a lelkes rendcsináló feketeruhásokat?

Ez nagyon nincs így jól... Ebbe belebukhat a jelenlegi kormányzópárt, és nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése