2012. május 11., péntek

Idióta gyógyszerreklámok

Egyre kevesebbet nézek tévét, viszont egyre jobban idegesítenek a reklámok. Az elmúlt időszakban nálam a Richter Gedeon mérhetetlenül primitív és egykaptafa reklámjai viszik el a negatív pálmát (az ilyen "hatástalanítom a gombát" típusúak persze alatta vannak, de ezeket kizárom a tudatomból mielőtt sokkolnák az intelligenciámat :D ).
A nyomorult és antikreatív kiagyalója közhelyes és igazi értelem nélküli jelenetekből vágta össze a ezeket reklámokat, miközben a 3D grafikusok szétizzadták magukat hozzá. Annyira szar mind, hogy nem is tudtam megjegyezni mely gyógyszereket reklámozzák. Megalázónak érzem, hogy a reklámozó ennyire elmeroggyantnak nézi a nép tagjait, hogy ennek hatására fognak vásárolni gyógyszert.
És itt elérkeztünk az igazi problémához. A társadalmak elleni legnagyobb merénylet volt a gyógyszergyárak és laboratóriumok  magánkézben tartásának engedélyezése, hiszen pont a beteg és kiszolgáltatott ember az, amelyik nem jut hozzá ahhoz a szerhez, ami talán a gyógyulását jelentené, mert a gyógyszeripar profittermelő szektorrá aljasult. A szegény és keresőképtelen beteg embernek esélye nincs a gyógyulásra. Így hát reklámozzák a gyógyszereket, mert pénzt akarnak keresni, olyan dolgokat dugdosnak az emberek orra alá megvételre, amit valóban meg is tud fizetni, ráadásul el lehet hangzatos szavak mögé csomagolva adni (pedig elenyészően kevés embernek van rá igazán szüksége, de legalább nem árt, így vehetik és ehetik az emberek), ahelyett, hogy olyan szereket gyártanának amikre valóban szükség van.
A megoldás a gyógyszergyárak és laboratóriumok államosítása, a teljes egészségügyi ipar közhasznúvá minősítése, ne lehessen a beteg és rászorult emberek százezrein profitot termelni.
Talán egyszer, majd ha világ lakossága rádöbben, hogy ez a kapitalista piacgazdaság az álliberista áldemokratikus kormányok mögé bújtatva sem az értelmes emberi létet szolgálja, eljön az idő amikor megváltozik ez is. Csak történjen minél hamarabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése